Sütikellék Blog
Hogyan használjuk az egyes cukrászati, sütési kellékeket, alapanyagokat és eszközöket? Segítek!
Kezdő cukrászként nekem is okozott fejtörést egy-egy eszköz, vagy alapanyag, amit szemlélve elképzelésem sem volt, hogy vajon ez mi lehet? Biztos, hogy a konyhában kell ezt használni?
Ha neked is jutottak már hasonlók eszedbe, vagy elakadtál valahol, esetleg olvasgatnál, akkor nézz szét a cikkek között, hogy további hasznos információkkal bővíthesd tudásodat!
Kakaókrízis a konyhában? Mire számíthatunk és miért érdemes betárazni?
Az utóbbi hónapokban a hírek tele vannak a kakaó árának sosem látott emelkedésével. Lehet, hogy már te is tapasztaltad ezt a boltok polcain, de tudod, mi áll a drágulás mögött? És hogyan érinti ez a házi süteménykészítést, a kedvenc csokoládéinkat és a mi különleges fekete kakaóporunkat, vagy a Blanxart csokoládéinkat?
A mandulaliszt sokoldalúsága
A Mandulaliszt nem csak Macaronhoz van! Fedezd fel a sokoldalúságát!
Bizonyára te is hallottad már a mandulaliszt nevét, és azonnal a gyönyörű, színes macaronokra asszociáltál. Jogosan! Valóban ez a francia finomság egyik alapköve. De mi van, ha azt mondjuk, hogy a mandulaliszt sokkal többre képes? Sőt
Macaronok karácsonyi díszítése
A macaronok általában önmagukban is dekoratívak tudnak lenni, de Karácsonykor lehet egy kis plusz dekorálást is adni nekik, amitől még kívánatosabbak lesznek. Ehhez találtam egy ügyes megoldást, amelyet most szeretnék megmutatni nektek.
Tuile készítése
A Tuile francia eredetű, általában íves formájú sült ostya, amelyet leggyakrabban tésztából készítenek. Ezeket legtöbbször más ételek kísérőjeként, vagy sütemények díszítéseként használjuk fel, amelyek készülhetnek édes és sós változatban is.